Tábor

2023.06.23. 18:29

Csép adott otthont a polgárőr ifjúsági tábornak

A korábbi sikereknek köszönhetően ezúttal is megszervezték a polgárőr ifjúsági tábort.

Kemma.hu

Idén már harmincöt fiatal jelentkezett a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség által Csépre szervezett táborba. A diákokat a június 20-i tábornyitón Kun Csaba, a vármegyei szövetség elnöke és Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. Az eseményen jelen volt Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki a tanulás fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy olyan megbecsült tagjai legyenek a magyar társadalomnak, mint például a rendőrök és polgárőrök. 

Milus Gábor rendőr ezredes, a vármegyei rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Dr. Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének elnöke és Jüllich Balázs hadnagy, a katasztrófavédelem képviselője is üdvözölte a táborlakókat. Ezután kezdetét vette a háromnapos foglalkozássorozat, ahol a diákok előadásokat hallhattak a polgárőrség szerepéről, a közrend és közbiztonság védelméről. Részt vettek elsősegély-bemutatón, oktatást kaptak a gyakran előforduló balesetek során követendő eljárásról és a közvetlen segítségnyújtásról. Majd csoportos beszélgetéseken ismerkedtek meg a polgárőri és rendőri tevékenységgel.

Az élet szerves részét képezi
A vármegyei élet szerves részét képezi a polgárőrség, amely 1993-ban alakult. Célja, hogy a vármegyében létrejött, és létrejövő Polgárőr Egyesületeket összefogja, koordinálja, továbbá az Országos Polgárőr Szövetség anyagi támogatását tovább juttassa számukra. Az anyagi támogatáson túl a polgárőr tagok képzése, oktatása is a fő feladatai közé tartozik. Akadémiai, rendvédelmi, baleset-megelőzési és elsősegélynyújtó oktatások teszik őket sikeres és hatékony segítővé a többi szerv számára. A vármegyei szövetség februárban Csépen tartotta kibővített vezetőségi ülését, ahol a polgárőrség működésével kapcsolatos változtatások is szóba kerültek, illetve kiemelték munkájuk fontosságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában