Ünnepség

2023.06.02. 17:35

„Boldog felnőttkort adni a gyerekeknek” - átadták a városi pedagógia díjakat Komáromban +fotók

A nyugdíjba vonuló tanárokat, óvónőket köszöntötték a komáromi Jókai moziban, a városi pedagógusnapi ünnepségen. Emellett a városi pedagógia díjakat is átadták a város vezetői, amelyet idén négyen érdemeltek ki példamutató tevékenységüknek köszönhetően.

K. D.

Laki Lászlónét köszönti dr. Molnár Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A komáromi városi pedagógusnapi ünnepségen Gál László Latinovits-díjas versmondó mondta el Tompa Mihály A madár, fiaihoz című költeményét. Szavalata után Hajnal Dóra önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket.

– A pedagógushivatás sosem volt könnyű – fogalmazott. – Nehéz valódi példát mutatni, igazi értékeket adni, megmutatni a gyerekeknek a boldoguláshoz vezető utat. A tanítók célja az, ami a szülőké is: boldog felnőttkort adni a gyerekeknek, hogy összetartó, értékes társadalmat, erős nemzetet alkothassanak. 

A pedagógusok szüntelenül teremtő emberek, akik minden napra tartogatnak egy-egy apró csodát.

A köszöntőt követően az elismeréseket dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester adták át, először a nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntötték. Ez alkalomból emléklapot vehetett át: Áchimné Gurdon Dóra (Gesztenyés Óvoda), Both Andrásné (Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda), Laki Lászlóné (Alapy Gáspár középiskola), Balogh István (Széchenyi-középiskola). A nyugdíjba vonuló pedagógusok későbbi időpontban Pedagógus Szolgálati Emlékérmet is átvehetnek majd.

Ezt követően a városi pedagógiai díjak átadása következett, amelyet azoknak adományoznak, akik hosszú időn keresztül kiemelkedő eredményt értek el a városban az oktató-nevelő munka, a tehetséggondozás és felzárkóztatás területén, illetve magas fokú szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában.

Városi pedagógiai díjat kapott: Takács Ilona Andrea (Szőnyi Színes Óvoda), Duláné Veres Márta (Koppánymonostori Általános Iskola), Halász Tiborné (Szőnyi Bozsik József Általános Iskola), Szabadics Tímea (Feszty Árpád Általános Iskola).

A díjátadó után előadásra invitálta a város vezetősége a megjelenteket, Für Anikó és Hrutka Róbert zenés műsorát láthatták a résztvevők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában