Köszöntés

2022.11.16. 20:00

Három pedagógus nemzedéket köszöntöttek a városházán

Három pedagógus nemzedéket köszöntöttek szerda délután a városháza dísztermében. Az eseményen pályakezdők, nyugdíjba vonulók és színes diplomások is részt vettek.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Talán, nem vagyok egyedül azzal, ha azt gondolom, a diákok soha nem az iskolai falakra, a berendezési tárgyakra, a technikai módszerekre és oktatási vívmányokra emlékeznek, hanem a tanítóik, tanáraik személyére, magatartására, gesztusaira, hozzáállására, és a szeretetteljes iránymutatásra – fogalmazott Hajnal Dóra önkormányzati képviselő ünnepi köszöntőjében. Hangsúlyozta, a mai nap három pedagógus nemzedék jeles ünnepe, amely minden mozzanatán átível a hagyomány és a tisztelet.

– Kívánom, hogy találják meg a mai generációs találkozóban rejlő lehetőséget, mutasson utat, adjon erőt és kitartást azoknak a pedagógusoknak a szép mintája, akik 50, 60, 65, vagy akár 70 év távlatából is elmondhatják ma is: az emberek, a közösség tanítói vagyunk – mondta Hajnal Dóra.

A köszöntő után az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola adott ünnepi műsort. A színvonalas produkciók után tették le esküjüket azok az óvónők, tanítók, tanárok, akik az aktuális tanévben kezdték meg pedagógus pályájukat. Ezúttal azonban a pandémia alatt hivatásukat kezdők is esküt tettek.

Pályakezdők
Az eskütétel után az alábbi pályakezdőket köszöntötték: Dudás Anna Klaudia, Matil Kitti Éva, Bazsó Barbara Laura, Kis Anna, Agócs Tímea, Hidász Réka, Klausz Viktória, Udvardi Helga, Iró Kitti, Csóréné Mészáros Rebeka, Monathné Cser Nikolett, Józsa Viktória, Ozoróczi Nilla, Gere-Horváth Ilona, Mellék Boglárka, Bajcsi Edina, Seres-Tóth Adrienn, Takácsová Bettina, Kárándi Dávid, Szabóová Réka, Szalai Dávid, Miklósi Fruzsina, Lázók Márió, Csonka Anna, Rehlingová Emese, Schvéger Gitta, Békésy-Cséplő Cintia, Rosta-Toma Gerda.

Később a nyugdíjba vonulók fogadták dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester köszöntését: Áchimné Gurdon Dóra, a Komáromi Gesztenyés Óvoda óvodapedagógusa; Balázs Ágnes, a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola pedagógusa; Laki Lászlóné, a Tatabányai Szakképzési Centrum Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola oktatója, egykori intézményvezetője; Törőné Nagy Ilona, a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola pedagógusa.

Ebben a tanévben vonultak nyugdíjba továbbá, de az ünnepségen nem tudtak részt venni: Beke Ilona, a Komáromi Tóparti Óvodából, Szilágyi Péter Pálné a Komáromi Petőfi-iskolából, Petzke János a Komáromi Jókai Mór Gimnáziumból.

Ezt követően a színes diplomásokat méltatták. Konta Lajosné és Viczena Jánosné aranydiplomás lett, míg Machovitsch Jánosné és Máriási Tiborné vasdiplomás. Gál László Latinovits-díjas versmondó műsora után kis fogadás várta az eseményen résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában