Siker

2023.06.03. 11:50

A dorogi Petőfi iskola diákja lett az ország legjobbja

Jánosi Benedek, a dorogi Petőfi iskola tanulója lett szűkebb hazánk legjobb helyesírója.

Kemma.hu

Jánosi Benedek második lett a XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen.

Forrás: Dorog.hu

Jánosi Benedek, a Petőfi iskola tanulója lett szűkebb hazánk legjobb helyesírója a XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen – írja a Dorog.hu. A beszámoló szerint az idei tanévi megmérettetésre 1066 intézményből 20 897 tanuló jelentkezett az idei tanévben. Az első fordulót a hatodik évfolyamon 4159 fő írta meg. 

Az első, vármegyénkben rendezett fordulón 177 hatodik osztályos diák vett részt, akik közül Jánosi Benedek 97,4 százalékos eredményével az 1. helyen végzett, így a vármegyei döntőben folytathatta a megmérettetést 46 társával együtt. A második körben Jánosi Benedek 94,5 ponttal 2. helyezést ért el, míg a tavalyi országos döntőbe jutott Varga Lili, a Petőfi iskola szintén hatodikos tanulója 90,15 ponttal harmadik helyezett lett. Bár a kiírás szerint az országos versenyre vármegyénként az első helyezett jut be, Jánosi Benedeket magas pontszáma miatt meghívták a Kárpát-medencei versenyzők közé.

A finálét a közelmúltban a Károli Gáspár Református Egyetemen tartották meg, ahol a győztes egy Erdélyből érkezett versenyző lett, míg a dorogi intézmény diákja második legjobb eredményt érte el. Az iskola gratulált a szép sikerért a diákjának és megköszönte Bogár-Bódi Bernadett tanárnak, hogy felkészítette őt a versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában