Túrázás

2023.06.30. 17:28

Az elektromos kerékpározást népszerűsítik a Dunakanyarnál

Tekerj Itthon e-bringákon! elnevezéssel az elektromos kerékpározást népszerűsítő programot indít útjára az aktív Magyarországért felelős államtitkárság - jelentette be az államtitkárság vezetője Szentendrén.

Kemma.hu

Kétszázhúz e-bringát szereznek be a program keretében

A program keretében 220 elektromos rásegítéssel működő kerékpárt szereztek be az aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, amelyeket az ország 9 pontjára osztottak el - közölte Révész Máriusz. Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyfajta forradalom zajlik a kerékpározás területén az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok terjedésével.

Közlése szerint az érdeklődők az ebringatura.hu című honlapon foglalhatnak kerékpárokat és lehetőség nyílik vezetett túrákon való részvételre is. A következő egy hónapban újabb három kölcsönzési pontot kívánnak létrehozni az országban - mondta Révész Máriusz.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2021-ben, a Pilis-Dunakanyar Szövetséggel készítettek egy térségi közvéleménykutatást, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy a térség lakói milyen fejlesztéseket tartanak a legfontosabbnak. A felmérésnek az lett az eredménye, hogy a közlekedés fejlesztése után másodikként, a szabadidő aktív eltöltésére lehetőséget biztosító turisztikai fejlesztéseket tartják a legfontosabbnak a térségben élők.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a társaság, amely az ország leglátogatottabb erdőterületét kezeli, már 2016-ban az élére állt a kerékpáros turizmus fejlesztésének és 350 kilométernyi kerékpáros túrautat jelöltek ki a területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában