Tatabányai Múzeum

2023.06.30. 14:35

A tizedes meg a többiek - tárlatvezetés a Tatabányai Múzeumban

Második világháborús szovjet és magyar katonai relikviák érkeztek a Tatabányai Múzeumba. A gyűjtemények tulajdonosai exkluzív tárlatvezetésekkel készülnek a nyitva tartás szombati napjain.

Kemma.hu

Sajtos Richárd és Krussó Marcell mutatta be a gyűjteményét a megnyitón

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A tizedes meg a többiek című kiállítás törzsanyagát két fiatal magángyűjtő, Sajtos Richárd és Krussó Marcell gyűjteménye adja. A fegyverek mellett felszerelés, különféle katonai egyenruhák és korabeli dokumentumok színesítik a tárlatot. 

Olyan legendás fegyvereket lehet megtekinteni, mint a szovjet gyártású PPS–41 géppisztoly csigatárral és ívelt szekrénytárral, az 1891/30M Nagant puska, vagy a német gyártású Mauser karabiner 98k vagy az MG42–es géppuska. A gyűjtemények tulajdonosai exkluzív tárlatvezetésekkel készülnek a nyitva tartás szombati napjain, ekkor fegyverbemutatóra és kötetlen beszélgetésre is lehetőség adódik. A kiállítás július 15–ig várja az érdeklődőket Tatabányán. 

A TÁRLATVEZETÉSEK IDŐPONTJAI

július 1. (szombat), 15:30

július 7. (péntek), 16:00

július 14. (péntek), 16:00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában