Hasznos tippek

2023.06.21. 15:16

A hőségriadó miatt intézkedéseket vezettek be Tatabányán: ezekre kell figyelni

Péntek éjfélig másodfokozatú hőségriasztást rendelt el a város egész területére Szücsné Posztovics Ilona polgármester, és egy közleményben tájékoztatta a lakosságot, mire kell odafigyelni.

Kemma.hu

Szücsné Posztovics Ilona tatabányai polgármester egy lakossági tájékoztatóban jelentette be, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az országos tisztifőorvos tájékoztatása alapján Tatabányán a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladhatja a 25 fokot, ami az egészségre ártalmas lehet. Ezért a város területére vonatkozóan június 21-től (szerdától) június 23-a (péntek) éjfélig másodfokozatú hőségriasztást rendelt el.

A hőhullám élettani hatásai

Hőstresszt, napszúrást és hőgutát okoz, ezért kérik a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy lehetőleg kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségekben a további információig.

Közterületi ivókút található az alábbi helyszíneken: Újváros - Árpád tér, Május 1. Park, a Vértes Agorája előtt tűzcsapra szerelve, Jubileum
Park, Turul emlékmű, Dózsakert – örökmozgó játszótér, Dózsakert sétáló utca

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket vezették be: egészségvédelmi ajánlások közzététele a lakosság és az
ellátó személyzet körében, igénybe vehető városi klimatizált helyiségek, közintézmények listájának közzététele, villamos áramszolgáltatás
és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása Tatabánya területén.

Kérik, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül tartsa be mindenki az egészség védelme érdekében! A várható változásokról, a riasztás meghosszabbításáról, ha a mérési adatok azt alátámasztják, a helyi médián keresztül azonnal tájékoztatják a lakosságot. Ennek hiányában a riasztás 23-án, pénteken éjfélkor érvényét veszti.

Ezért a www.tatabanya.hu honlapot, a facebook.com/tatabanya.hu oldalt, valamint a Forrás Rádió adásait érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában