Cukrászok

2023.06.20. 17:55

A családokat is várják az országos fagyiversenyre a komáromi Jókai ligetbe

Július 7-én a a komáromi Jókai ligetben rendezik meg az idei év fagylaltja versenyt. A program nem csupán a cukrász szakmának szól, igazi fesztivál hangulat költözik ismét a Duna-parti városba.

K. D.

Radics Gábor, dr. Molnár Attila és Erdélyi Balázs a sajtótájékoztatón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, fontos számukra, hogy nyáron igazi programkavalkád várja a komáromiakat, hiszen a járványhelyzet után újult erővel be szeretnék hozni a közösségi eseményeket a városba. Épp ezért nagy öröm számukra, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület itt rendezi meg az év fagylaltja versenyt. Köszönetet mondott a Molnár Cukrászdának, amely biztosítja a verseny hátterét.

Radics Gábor, a Komáromi Városmarketing Kft. ügyvezetője arról beszélt, túl azon, hogy ez a rendezvény egy cukrász szakmai nap, a családokat is invitálják a ligetbe. Délelőtt a Napvilág zenekar fellépésével kezdődnek a programok, majd egy kis szünet után 15 órától a Zsebsün zenekar, illetve a Bábuci Bábszínház érkezik. Jön emellett Kiss László bűvész, valamint dobsimogatóval is készülnek, amelynek keretében 200 ütőshangszert próbálhatnak ki a gyerekek. 19 órakor Vastag Csaba koncertjével fejeződik be a program.

A versenyről
Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke azt is elmondta, a finomságokat a ligetben készítik el a versenyzők, komplett fagylaltlaboratóriumot rendeznek be. Kóstolójegy vásárlása után a fagyikat meg is lehet kóstolni. Délelőtt a korábban díjnyertes alkotásokat ízlelhetik meg a komáromiak, délután pedig az idei versenymunkákat. A programot a csokoládé világnapján rendezik, így a csokoládéfagyiknak külön kategóriát indítanak.

Erdélyi Balázs felidézte, 2019-ben volt hasonló, nagy, városi rendezvényük Szombathelyen, ahol nagy sikert arattak a programmal. A járványhelyzet miatt a verseny nem maradt el, de nem tudták ismét nagyközönség előtt megrendezni. Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda vezetője javasolta nekik, hogy ez a város megfelelő helyszíne lenne a megmérettetésnek, később a Városmarketing Kft. megkeresésére igent is mondott az ipartestület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában