Richter Gedeon Nyrt.

2023.05.15. 07:00

Zúgtak a szirénák, tüzet oltottak a gyerekek Dorogon (Fotók)

A borús idő ellenére a „csalogató” szirénaszót követően szép számmal látogattak ki érdeklődők a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének nagy parkolójába, ahol immár második alkalommal tartottak Richter Tűzoltó Gyermeknapot a gyáregység létesítményi tűzoltói.

W.P.

Sok gyermek állt tűzoltónak Dorogon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A fiatalok és hozzátartozóik betekintést nyerhettek a lánglovagok életébe. Felvehették többek között a légzésvédő készülékeket, gyorsbeavatkozóval locsolhattak, sőt, még be is ülhettek a kiállított tűzoltóautókba. Népszerű volt emellett a tálcatűz oltás is, a gyermekek a gyakorlat során a tűzoltók segítségével megfékezték a lángokat. A Richter Gedeon Óvodában dolgozó óvodapedagógusok pedig vállalták, hogy kreatív foglalkozásokat tartanak a legkisebbeknek.

Kiss Zoltántól, a Richter létesítményi tűzoltóságának parancsnokától megtudtuk, hogy a vállalat fejlesztésének köszönhetően egy új járművel bővült az állományuk, amelyen 250 kilogrammos, porral való oltásra alkalmas készülék is található. A kocsit füstventilátorral, különböző légzésvédő eszközökkel és hordággyal is felszerelték, így különféle helyzetekben is bevethetik. A járművek méretileg úgy vannak kialakítva, hogy a fióktelep területén lévő szűkebb helyeken is elférjenek és az üzemeknél lévő tűzcsapokra rá lehet csatlakoztatni őket.

A vállalat egyébként nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, kiemelten a tűzvédelemre, ezért fontosnak tartják az ilyen jellegű rendezvényeket is. A tavalyi próbaalkalmon bebizonyosodott, hogy a lakosság részéről igenis van igény a tűzoltó gyermeknapra, amely edukációs szempontból is kiemelt jelentőséggel bír.

A Richter létesítményi tűzoltói tavaly nyáron a szlovéniai Celjében vettek részt a tűzoltó olimpián, ahol két versenyszámban szerepeltek és bronz minősítést érdemeltek ki. A gyermeknap helyszínén az érdeklődők számára szívesen elmesélték az ötkarikás játékokon szerzett felejthetetlen élményeket. A csapat tagjai idén is tartottak bemutató szerelést: a szituáció szerint egy kismotorfecskendővel egy feltételezett patakból kellett vizet vételezni, majd sugárszereléssel „oltották” el a tüzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában