Programajánló

2023.05.18. 19:57

Zene, tánc, kavicsfestés, éjszakai fürdőzés - soroljuk a hétvége legjobb programjait

Mutatjuk a hétvége legérdekesebb programjait Komárom-Esztergom vármegyében.

Kemma.hu

Zenés-táncos koncert A Vértes Agorájában

„Mindenek Szerelme” címmel táncos koncertet tartanak szombat este 6 órától Tatabányán, A Vértes Agorájában. Az eseményen Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Pál István „Szalonna” és Bandája, valamint a Jászság Népi Együttes közös műsora a néptánc, a népzene és a blues világának ötvözetében készült.

A produkcióban egyedülálló módon jelenik meg a rock and roll, a népzene és a néptánc hármas egysége, mely érdekes hangulattal, lendülettel, finoman kimunkálva szórakoztat. Így egy valóban egyedi program vár az ide kilátogatókra. További információk az esemény oldalán olvashatóak.

Éjszakai fürdőzés Esztergomban

Május 20-án, szombaton este 8 órától vizes mókázásra invitálnak minden kedves érdeklődőt Esztergomban, hiszen éjszakai fürdőzés lesz az Aquaszigeten. A hangulatfelelős ezúttal Retromaster Dj lesz, és a programok között szauna is megtalálható. További infókat az esemény Facebook-oldalán lehet elolvasni.

Sakkverseny fiataloknak

Az esztergomi Schweidel Szálló a fiatal sakknövendékeket várja vasárnap reggel 10 órától, a VII. Szobi Tibor nyílt schnell és gyermek sakkverseny alkalmával. A szervezők célja a versennyel a hagyományok ápolása, a sportág népszerűsítése, valamint a sakkbaráti kapcsolatok elmélyítése. Emellett így szeretnének megemlékezni a vármegye kimagasló sakkozójáról, Szobi Tiborról. A verseny nem Fide élőre megy, így a versenyengedéllyel nem rendelkezők is részt vehetnek rajta. A nevezéssel és a versennyel kapcsolatos további részletek megtalálhatóak az esemény Facebook-oldalán.

Szuper családi program

A Tata Építők Parkjában rendezik meg e hét szombat délelőttjén a Szuper Családi Program- Kavicsfestés elevezésű programot. Kavicsot és eszközöket biztosítanak a szervezők, a rendezvény pedig ingyenes, így minden érdeklődőt és családot szívesen várnak az alkalomra.

Majális Tatabányán

Bánhidai majális, Családi nap és főzőverseny lesz egyben május 20-án, szombaton, reggel 9 órától a tatabányai Puskin Művelődési Háznál, a kis Kossuth utca melletti betonos sportpályán. A szervezők rengeteg programmal várják az érdeklődőket, amikről bővebben az esemény oldalán tudtok tájékozódni.

Futás Tatán

Szombaton reggel 9 órától tartják meg a 89. Tatai Tófutást, amely az Öreg-tó partján, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál várja az érdeklődőket és a versenyzőket. A Rajtidőpontok és távok az alábbiak szerint alakulnak:
9:00 - 3,5 kilométer
9:05 - 500 méter
9:30 - 2 kilométer
10:00 - 42 kilométer
10:10 - 14 és 21 kilométer
10:20-  7 kilométer

Komáromi horgászverseny

A KuciPeca Horgászbolt megrendezi a második Horgászversenyét vasárnap reggeltől, ezúttal a komáromi WF Szabadidőparkban. Ismét egyéni versennyel készülnek az érdeklődőknek, ahol szabadon választhatóak a horgászmódszerek, viszont úszós és pergető módszer tilos. A gyülekező reggel fél 7 és 7 óra között van, a további részletek pedig a Facebookon olvashatóak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában