Influenza

2023.05.05. 15:00

Visszavonulóban az influenza Komárom-Esztergom megyében

Múlt héten országos szinten mintegy 13 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom vármegyében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentéséből. Az NNK információja az orvosok április 17. és 23. között 140 ezernél is több beteget regisztráltak, akik akut légúti fertőzés tüneteivel fordultak kezelőorvosaikhoz. Közülük 12 900 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést. A betegek több, mint 34 százaléka gyerek, 32 százalékuk a 15-34 éves, míg 24 százalékuk 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A betegek mindössze 8 százaléka került ki a veszélyeztetett, 60 éven felüliek közül.

Az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága négy közigazgatási területen nőtt (Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Nógrád, Vas), négy közigazgatási területen nem változott (Békés, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Zala), míg 12 közigazgatási területen csökkent az előző héthez viszonyítva.

Az NNK laboratóriumába a múlt héten beküldött 38 légúti mintából 15-ben az influenza valamelyik típusát, egynél a légúti óriássejtes vírust (RSV) és két mintában a koronavírust mutatta ki a vizsgálat. Kórházba 140-en kerültek súlyos, akut légúti fertőzés miatt a múlt héten, közülük 19-en szorultak intenzív ellátásra – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában