Jótétemény

2023.05.11. 10:39

Tavaszi élelmiszergyűjtésbe kezdenek az oroszlányiak

Az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat is csatlakozott az országos élelmiszergyűjtő akcióhoz, melynek keretében pénteken és szombaton a bányászvárosban, a Tesco parkolóban várják az adományokat.

W. Zs.

Várják a jótevőket Oroszlányban

Forrás: elelmiszerbank.hu

Fotó: György Ádám Rómeó

A szociális szakemberek zöld mellényt viselő munkatársai a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon pénteken 14 és 20 óra között, szombaton pedig reggel 8 órától este 8-ig fogadják az élelmiszereket, melyeket karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az egyre növekvő rászorulói igényekre reagálva idén először tavasszal is elindítja a jótékonysági akcióját, amivel az elmúlt évek adventi időszakában rendre 250 ezer kilónyi tartós élelmiszert sikerült összegyűjtenie. Az Élelmiszerbank arra kér mindenkit, hogy a nyár közeledtével is gondoljunk a nehéz sorsú embertársainkra, és a hétvégi vásárláskor a nélkülözők számára is tegyünk egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhatunk le. A Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtés az ország 115 településén lévő 200 Tesco – köztük az oroszlányi – és ALDI áruházakban összesen 3000 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat két napon keresztül.

– Bár már elmúltak a nagy hidegek, túl vagyunk a januáron és februáron is, amikor a segélykérések tetőzni szoktak, de a megkeresések száma sajnos még mindig nem kezdett el csökkenni. Sőt, egyre többen fordulnak élelmiszercsomagokért az Élelmiszerbankhoz. Az amúgy is magas inflációs adatok közül jócskán kiemelkedik az élelmiszerek drágulása, ami éppen a legszegényebbeket terheli leginkább. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén először tavasszal is a lakosság segítségét kérjük. Reméljük, sokan átérzik majd a helyzet súlyosságát – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában