Útvonalon

2023.05.24. 14:47

Postagalamb tévedt egy tatabányai erkélyre - a galambász szerint ez történhetett

Napok óta vendégeskedik egy postagalamb egy tatabányai tömblakás erkélyén. Az érte aggódó lakó a közösségi oldalon kért tanácsot, hogy mit csináljon a különleges szárnyassal.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: beküldött

Újvárosban, a Mártírok útján lévő tömbök egyik erkélyén ücsörög már két napja egy galamb, aki láthatóan nagyon jól érzi magát ideiglenes szálláshelyén. Nem is csoda, hiszen az ott lakó csipegetnivalót is adott neki, azt azonban nem tudja, hogy ezen kívül hogyan segíthetne a hozzá tévedt madárnak

A galamb egyik lábán kis kék színű gyűrű van, amellyel a postagalambokat szokták jelölni. Herold Attila, a postagalambszövetség volt tatabányai elnöke szerint ezek a madarak mindig hazatalálnak, de olykor akadhat egy kis kitérőjük is. 

galamb postagalamb tatabánya
Láthatóan nem siet haza
Forrás: beküldött

– Lehet, hogy egy ragadozó megkergette vagy csatlakozott egy falkához, és csak későn vette észre, hogy nem jó irányba tart, ezért eltévedt. Feltehetően messzebb lehet az otthona, mert ha nem így lenne, akkor odáig már elrepült volna, hogy ott pihenjen meg. Azonban, ha útközben nagyon kimerült vagy izomláza van, akkor kellhet pár nap, amire kipiheni magát, hogy újra útra kelhessen – magyarázta a volt elnök, aki elárulta, hogy egy ilyen galamb értéke pár tízezer forinttól több százezerig is terjedhet.

– Az ember ilyenkor azzal segíthet a legtöbbet neki, ha megeteti és vizet ad neki. Illetve, ha le tudja olvasni a gyűrűn lévő számot, akkor a postagalamb.hu oldalon be tudja jelenteni a berepülő galambot. A madár gazdája általában elmegy a kedvencéért – tette hozzá a galambász. 

Frissítés: Május 24-én délután, két és fél nap pihenés után elröpült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában