Kemence Egyesület

2023.05.11. 16:41

Pávákkal is találkoztak a madarakat, fákat ünneplő komáromi óvodások +fotók

A madarak és fák napja alkalmából látták vendégül az óvodásokat a szőnyi Kemence Egyesületnél.

K. D.

A gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vehettek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Schmelcz Gézáné, az egyesület vezetője köszöntötte a résztvevőket. A gyerekek a szőnyi Színes Óvodából, illetve a Gesztenyés Óvodából érkeztek. A mintegy kilencven lurkót két csapatra bontották. A gyerekek egyik fele az egyesület udvarát járta be, ahol tyúkot, kakast, ludat, illetve pávákat tekinthettek meg. Utóbbiaknál a hím színes tollazatát is megmutatta, ezzel igyekezve lenyűgözni a nőstény pávát. A program másik helyszíne a Kemencés szín volt, ahol a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, az egyesület munkatársainak segítségével fejdíszeket készíthettek el maguknak, amelyet utána büszkén viseltek.

Komáromban, a Fenyves táborban is megünnepelték a madarak és fák napját. A Koppánymonostori Általános Iskola 4.osztályos tanulónak Fiknerné Sulcz Ágnes környezetvédelmi szakértő és Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referens tartottak előadást a város élővilágáról. Ellenőrizték madárodúkat is, amelyben apró széncinegéket csodálhattak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában