Kemence Egyesület

2023.02.23. 09:00

Minden az állatokról szólt a szőnyi farsangi mulatságon (fotók)

Ismét nagy sikert aratott az állatok farsangja, amelyet immár második alkalommal rendeztek meg Szőnyben, a Kemence Egyesület udvarán.

Körtvélyfáy Dina

Az állatok farsangjára az idén is több száz család látogatott el

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A programnak a kellemes, szinte tavaszias időjárás is kedvezett, a családok már délelőtt megérkeztek az egyesülethez, ahol elsőként egy menetlevelet vehettek át, amelyeken állatokkal kapcsolatos kérdések szerepeltek, ezeket kellett megválaszolniuk a résztvevőknek a nap folyamán. A feladatok között szerepelt: hány páratlanujjú patás van a farmon, mi különbözteti meg a tyúkot a kakastól.

A családoknak egy térkép alapján kellett haladniuk az állomásokon, ahol azokkal az állatokkal találkozhatnak, amelyekhez a kérdések kapcsolódtak. A fiatalok ügyességüket is próbára tehették: patkókkal kellett beletalálniuk vödrökbe. A feladatokat teljesítőket apró ajándékkal is meglepték a szervezők, a menetlevél kitöltését követően farsangi álarcot vehettek át.

Schmelcz Gézáné, az egyesület elnöke azt mondta, hosszú évek óta farsangolnak a szervezetnél, de eleinte a gasztronómiai vonalat helyezték előtérbe: fánksütésre várták magukhoz az érdeklődőket. Bár ezek a programok is népszerűek voltak, szerettek volna kicsit megújulni, ezért rendezték meg tavaly először az állatok farsangját. A program rendkívül népszerűségnek örvendett, több száz család jött el hozzájuk, és már idén ősszel sokan érdeklődtek náluk arról, vajon az idei esztendőben is megrendezik-e ezt a farsangi mulatságot.

Szociális farmjukon rengeteg állat él, ez az alkalom pedig jó lehetőséget biztosít arra is, hogy kicsik és nagyok minél többet megtudjanak a házi és ház körül élő állatokról. Persze a fánkról sem feledkeztek meg, hiszen a Kemence Egyesület jelmezes munkatársai sokat sürögtek-forogtak a konyhában, készült a finomabbnál finomabb lángos, amelyet a gyerekek és a felnőttek is örömmel kóstoltak meg. Emellett forró teával is kedveskedtek azoknak, akik az egyre erősödő szél miatt kicsit fázni kezdtek, vagy elfáradtak a sétában.

A Kemencés pajtában játszóház is várta a kicsiket, valamint kézműves foglalkozás, farsangi fejfedőket is lehetett készíteni a meleg szobában. Akadtak olyan apróságok is, akik már jelmezben érkeztek a mulatságra. Mindemellett arcfestés is várta a lurkókat, illetve a lovaglást ugyancsak ki lehetett próbálni, a lehetőséggel pedig sok gyerek élt, a legkisebbek köréből is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában