Erasmus

2023.05.07. 06:59

Nincs határ a tatabányai ösztöndíjasoknak, Európa több nagyvárosát is bejárták

Hatalmas élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon tértek haza a tatabányai tanulók az Erasmus+ tanulmányutakról. A diákok jártak Berlinben, Milánóban és Granadában.

Kemma.hu

Élményekkel teli volt az utazás

Forrás: Tatabányai Szakképzési Centrum/Facebook

A Tatabányai SZC Kultsár István Technikum 16 pedagógiai és családsegítő szakos diákja, valamint kísérő oktatóik 2 hetes szakmai gyakorlaton vehettek részt Spanyolországban. Ezen belül Granadában töltötték az időt, március 5-től.

Élményekkel teli utazásról tudnak beszámolni a Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal Technikum diákjai is. Összesen 20 tanuló és 2 kísérő oktató látogatott Milánóba március 5. és 25. között. Később, 14 autószerelő és gépgyártástechnológiai technikus tanuló, valamint 2 kísérő oktató szintén részt vett az Erasmus+ pályázaton. 

A külföldi szakmai gyakorlatot március 12. és április 01. között Berlinben töltötték, ahol sok új ismerettel gazdagodtak. Felfedezték a német főváros történelmi nevezetességeit és a város nemzetköziségét. Ízelítőt kaptak egy európai nagyváros mindennapjaiból és abból, hogyan használják a tömegközlekedést és hogyan állnak helyt bevásárlás és hétköznapi feladatok közben.

Szintén Berlinbe utazott a Tatabányai SZC Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola 12 fodrász és autószerelő tanulója is, valamint kísérő oktatóik. Ők tavaly 3 hetes szakmai gyakorlaton vettek részt a német fővárosban, Berlinben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában