„Csak az a szép zöld gyep”

2023.05.08. 17:10

Nem csak Tatabányán, Esztergomban is nő az égig érő fű

Tavasszal életre kel a természet, burjánzik a növényzet, fészkelnek a madarak. És Tatabánya után most Esztergomban fotóztak égig érő füvet. Jól van az úgy?

Kemma.hu

Nemrégiben megírtuk, hogy Tatabányán, kicsit pontosabban Újvárosban helyenként akkorára nőtt a , hogy szinte már ellepi a köztéri padokat. A fotókat, amiken az áldatlan állapot látható, Nagy Béla, a megyeszékhely független képviselője tette ki Facebook-oldalára, megjegyezve, hogy „azért valljuk be, probléma is van, nem is kevés!”

Nos, a probléma, úgy tűnik, nem városspecifikus. Esztergomban ugyanis nagyon hasonló „kizöldülést” sikerült megörökíteni május 8-án, hétfőn délelőtt, a Béke tér Basa utca felőli oldalán.

Szép zöld. Érintetlen természet

– olvasható a fotó alatt. Arról, hogy Esztergom egyes pontjaira bizony ráférne egy kis fazonigazítás, úgy tűnik, sokaknak van véleménye, a fényképhez ugyanis rövid idő alatt 140 komment érkezett. A legjobb mind közül mégis a megoldáscentrikus:

Itt csak egy közös kecske lenne a megoldás. Nincs mese!

Nekünk már a tatabányai képek láttán is az Égig érő fű című ikonikus magyar film jutott eszünkbe. De, ha lehet ezt mondani, ezúttal egyértelműen az esztergomiak füve zöldebb. És magasabb. Poldi bácsi biztosan elégedett lenne vele, őt nem zavarná, hogy a Béke téren lassan már nem lehet kilátni a földszinti ablakon.

égig érő fű esztergom
Esztergom egyes részeire is ráférne a fazonigazítás
Fotó: Kádas Zoltán Béla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában