Majális Várgesztesen

2023.05.11. 20:19

Mindent vitt a vértesi ragu kucsmagombával, medvehagymás tallérral a gesztesi főzőversenyen

A Tallódi család ajánlotta fel azt a 12 méteres fenyőt, melyet szorgos gyermek és felnőtt kezek díszítettek fel szalagokkal április utolsó napjaiban, majd az önkéntes tűzoltók májfaként állították fel a várgesztesi Faluház előtt – adta hírül a vargesztes.hu.

Kemma.hu

Kiválóan érezték magukat a főzőverseny résztvevői is

Forrás: vargesztes.hu

A tűzoltók ezúttal is gyakorlottan illesztették helyére a díszes májfát, bár a magassága miatt kissé megnehezítették a dolgukat a közeli vezetékek. A délutáni főzőversenytől valószínűleg a beharangozott kedvezőtlen időjárás bizonytalanított el többeket, hiszen míg az elmúlt évben 14, idén tíz csapat szorgoskodott kora délutántól a sütő-főző helyeken. Aztán kiderült, hogy nekik volt igazuk, hiszen egyre melegebben sütött a nap.

Idén Rising Károlyné polgármester, Nedermann László és Kluber Árpád indult ízlelő, értékelő gasztrotúrára, s ahogy az lenni szokott, nem csupán az étel elkészítését, fűszerezését, hanem a terítést, azaz a külcsínt is górcső alá vették. A három ítészt ezúttal is bőséges adagokkal várták a csapatok, a tíz formációból hat pörkölttel, igaz, más-más alapanyagból, például őzből, marhából, csülökből, sertéskörömből.

Az ízlelést, értékelést követte az eredményhirdetés, hiszen a nevezők a vidám hangulat mellett természetesen a Vándorserleg elhódítása reményében is érkeztek a programra. A serleget az elmúlt évben a Levin fantázianevű csapat vihette haza, és a kucsmagombával készített, medvehagymás tallérral tálalt Vértesi ragujuknak köszönhetően idén is elnyerték.

Második helyen végzett az Üvöltő majom elnevezésű csapat, őzpörköltet készítettek knédlivel, áfonya öntettel és házi kovászos kenyérrel. Harmadik lett a Csipet Csapat Betyárgombóca, és különdíjat vehettek át a Fakanálforgatók, akiknek a menüjében Tukács-Takács óvári gyöngytyúk leves és bugaci vasas pincepörkölt szerepelt – adta hírül a vargesztes.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában