Állásbörze

2023.05.25. 07:50

Megtalálhatták maguknak az ideális munkahelyet

Szerdán tartották meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal által szervezett állásbörzét az esztergomi Szent Adalbert Központban, ahol harminc kiemelt munkáltató, nyolc munkaerő-kölcsönző és magán-munkaközvetítő több mint ezer nyitott pozícióval várta az érdeklődőket.

Walczer Patrik

Helyi cégek is várták az érdeklődőket

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A megnyitón Dr. Kancz Csaba főispán ismertette: vármegyénk foglalkoztatási adatai kifejezetten jók, a munkanélküliségi ráta nagyon alacsony és csaknem nyolcvan százalékos a foglalkoztatási ráta. Úgy véli, hogy a térség igen kedvező lehetőségekkel bír, az elmúlt több mint egy évtizedben számos nagy ipari vállalat jött létre, a meglévők pedig bővítették kapacitásaikat és dinamikusan folytatták termelési folyamataikat. Emellett a térség közepes- és kisvállalkozásai is életképesek és munkát tudnak adni az itt élőknek. Végül reményét fejezte ki, hogy a nap megkötött megállapodásokkal zárul és sokan megtalálják az ideális helyet, ahol dolgozni szeretnének.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere megköszönte a kormányhivatalnak, hogy minden eszközükkel segítik a vármegye versenyképességének fenntartását. Megjegyezte, hogy Esztergom és környezete a magyar gazdaság meghatározó motorjának számít és hogy a legélhetőbb hazai megyei jogú városok listáján Győr és Veszprém után Esztergom a harmadik helyet foglalja el. Kijelentette: a rendezvény jellegéből adódóan a kiállítók szélesebb körben is bemutatkozhattak, így az érdeklődők a cégek termékeivel, küldetésével, illetve a bérekkel és béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban is számos információt hallhattak.

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke leszögezte: bár vármegyénk területileg a legkisebb, gazdasági szempontból a legelső helyért versenyez a többi vármegyével. Az egy főre jutó termelés tekintetében Győr-Moson-Sopron vármegyével állunk az élen és további pozitívum, hogy a beruházások sem csökkentek nálunk. A börzén az esztergomi és térségi vállalatok mellett a vármegye távolabbi pontjain működő cégek is részt vettek, továbbá az álláskeresők megismerkedhettek a rendőrség, a honvédség és a katasztrófavédelem munkájával is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában