Jókai-palacsinta

2023.05.09. 19:59

Komáromba jön az ország legnagyobb mozgó étterme, de világrekordra is készül a város

Hamarosan megérkezik az első Food Truck Show Komáromba. A gasztronómiai esemény célja Komárom ételének, a Jókai-palacsintának népszerűsítése is.

K. D.

Dr. Molnár Attila: Június első hétvégéjén ismét benépesül a Jókai liget, újabb fantasztikus rendezvényt tudunk biztosítani a helyieknek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Június elején első alkalommal szerveznek Food Truck Show-t és pikniket Komáromban. Az esemény célkeresztjében ezúttal is a Jókai-palacsinta áll majd. Radics Gábor, a Komáromi Városmarketing Kft. ügyvezetője elmondta, a programot június 2–4. között szervezik meg, a Jókai ligetben. 

Dr. Molnár Attila polgármester arról beszélt, az ország legnagyobb mozgóéttermi láncolata érkezik el hozzájuk. Hozzátette, ha a komáromiak visszaemlékeznek, pár napja debütált a Jókai-palacsinta, a Komáromi Napok programsorozat keretében.

– Duna-parti városunkban itthon van a történelem – fogalmazott a polgármester. – Régóta szerettük volna, hogy legyen egy olyan, tradicionális ételünk, amellyel felkerülhetünk az ország, vagy akár a világ gasztrotérképére. A Jókai-palacsintát több százan kóstolták meg, a visszajelzések pedig pozitívak voltak. Ez a fesztivál is Komárom ételét népszerűsíti majd. Június első hétvégéjén ismét benépesül a Jókai liget, újabb fantasztikus rendezvényt tudunk biztosítani a helyieknek.

Dr. Molnár Attila ismét elmondta azt is, a következő Komáromi Napok idején Jókai-palacsintával kötik össze Észak- és Dél-Komáromot az Erzsébet híd teljes hosszában, azaz több mint 400 méteren. A kivitelezésen már most gondolkodnak. Ezzel szeretnének a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülni.

Büfékocsik
Horváth Zoltán, a Food Truck Show főszervezője arról beszélt, a Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és egy helyen mutat be ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kitért arra is, huszonkét büfékocsival érkeznek Komáromba. Mint mondta, street foodot árulnak, de szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a street food csak pizzát és hamburgert jelent. Digitális étlapot is készítettek az alkalomra, amelyen a teljes kínálat szerepel.

Az első komáromi Food Truck Show-n nem csak ételek várják majd az érdeklődőket, hanem több helyi szervezet, egyesület is kitelepül. Kézműves foglalkozások, ugrálóvár és koncertek is lesznek az esemény teljes ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában