Jubileum

2023.05.29. 11:15

Három évtizedes testvérkapcsolati jubileumot ünnepeltek Tarjánban

A pünkösdi hétvége Tarjánban a község és a németországi Hessen tartományban fekvő Staufenberg városa között 1990-ben köttetett testvérkapcsolat harminc éves jubileumának megünneplése jegyében telt. A jubileumi a pandémia miatt három évet vártak a települések lakói.

Kemma.hu

Peter Gefeller, Staufenberg polgármestere (balra) és Klinger Tamás, Tarján polgármestere

Forrás: Beköldött

A Peter Gefeller, Staufenberg polgármestere által vezetett 28 fős delegációt a háromnapos látogatás alatt sűrű program várta. A tarjáni egyesületeknek köszönhetően a vendégek pincelátogatáson vettek részt, találkozhattak a község önkéntes tűzoltóival, Klinger Tamás polgármester vezetésével megismerkedhettek a faluban az elmúlt években történt fejlesztésekkel, majd a vasárnapi szentmisét követő zenés májfadöntés után a pünkösdi bortúrára látogattak ki. 

A háromnapos ittlét fénypontja a szombati ünnepi gálaest volt, melyen a települések egykori polgármesterei jelenlétében a települések jelenlegi vezetői aláírták a testvérkapcsolatot megerősítő okiratot. Beszédében mindkét polgármester megerősítette abbéli szándékát, hogy a települések a jövőben is kölcsönösen támogassák egymást és tanuljanak egymástól. Az aláírást színes műsor követte, melyen csaknem 200 meghívott vendég vett részt. 

Peter Gefeller, Staufenberg polgármestere (balra) és Klinger Tamás, Tarján polgármestere
Peter Gefeller, Staufenberg polgármestere (balra) és Klinger Tamás, Tarján polgármestere
Fotó: Dr. Fulajtar Pal / Forrás: Beküldött

Az est során felléptek a helyi általános iskola diákjai és tanárai, a Tarjáni Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Tarjáni Dalkör, s elhangzott több személyes visszaemlékezés és élmény is. Az est az elmúlt 33 évre jellemző, baráti-családias hangulatban folytatódott, amihez a Tarianer Spitzbuam szolgáltatta a remek zenét – adta hírül a jeles ünnepről Bachmann Katalin, Tarján művelődésszervezője.

Az esemény egy-egy programeleméről a Tarjáni Német Nemzetiségi Önkormányzat is beszámolt közösségi oldalán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában