Béke poraira

2023.05.25. 18:55

Gyászol a tatabányai oktatás: elhunyt a Mikes szeretett tanára, Gellért Ferenc

Gellért Ferenc évtizedeken át meghatározó alakja volt mind a Mikes-iskolának, mind a tatabányai oktatásnak.

Kemma.hu

A TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium közösségi oldalán jelentette be, hogy elhunyt az elismert tatabányia oktatási szakember, az intézmény pedagógusa, Gellért Ferenc. Mint írták, 1992-től dolgozott náluk filozófia szakos tanárként, mint megbízott óraadó, 2011-től főállású pedagógusként. Mellette a tatabányai polgármesteri hivatal oktatási irodájának volt a vezetője, tanügyigazgatási szakértőként. 

A Mikesben a könyvtáros tanári munkaköre mellett filozófia,művészeti ismeretek, etika tantárgyak ismeretét, sava-borsát osztotta meg a diákokkal.

− Precizitása volt a névjegye! Nevéhez, személyéhez kapcsolódik a minőségirányítás bevezetése, tananyagfejlesztés: filozófia, művészettörténet tantárgyak témáiban. Pedagógusi módszertani gazdagságát, szerteágazó szakmai tudását megismerhette fiatal, középiskolás kisdiák és felnőtt hallgató is: iskolánk mindegyik iskolatípusában, nappali, esti, levelező tagozaton oktatott.

Emberséges, empatikus személyisége, közvetlen stílusa, önzetlen segítségnyújtása példaértékű volt diákjai, kollégái előtt. Gellért Tanár Úr! Isten Veled!

− írták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában