Mozdultak

2023.05.17. 15:00

Erkölcsi győzelem lett a kecskédieké +videón, fotókon a megye legvidámabb versenye

A kecskédiek is ott voltak a Mozdul a megye döntőjében. Noha nem nyertek, egy cseppet se búslakodtak.

W. Zs.

Grúber Zoltán polgármester és a csapat rengeteg gratulációt és remek hangulatot nyert

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Mint arról beszámoltunk, hétvégén tartották a Megyei Identitás Program részeként a Mozdul a megye döntő összecsapását, amelyen a vármegye bajnokára is fény derült.  Hat vármegyei csapatra vártak sportos feladatok, például piramisépítés, parkgolf, vagy éppen ötletes feladatokkal tűzdelt házimunka. Tata vitte a prímet és az első helyet. 

Az oroszlányi járást Kecskéd csapata képviselte, amelynek tagjai a tavaly ősszel megrendezett oroszlányi elődöntőn érdemelték ki az előkelő dobogós helyezést. A hétvégi megmérettetésen ugyan sereghajtók lettek, de a sváb település mind a tizenhat képviselője jó hangulatú versenyen vett részt. Annál is inkább jó pillanatokban gazdag verseny volt, mert a településvezető is buzdította, szükség esetén pedig jótanácsokkal látta el a mezőnyt. Grúber Zoltán polgármester és csapata egy fontos dologgal lett gazdagabb: az erkölcsi elismerést és a sok-sok gratulációt megnyerte Kecskéd.

A kecskédi csapatban több korosztály indult: a legfiatalabbak között, a 14 év alatti kategóriában indult Gelbman Hédi, aki a kecskédi általános iskola tanulója és mindössze 10 esztendővel a háta mögött állt a rajtvonalhoz. A mezőnyt színesítették a rutinosabb versenyzők is. Az 50 év feletti korosztályt Depnerné Nekernusz Borbála képviselte, aki fiatalokat megszégyenítő módon látott a feladványokhoz és hajtott a versenyen. A résztvevők mindegyike értékes pillanatokkal tért haza, amihez a mai napig fogadják a gratulációkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában