Mozdul a megye

2023.05.13. 19:38

Tata nyerte a vármegye legsportosabb települése címet (fotók)

Tata csapata nyerte a vármegyei önkormányzat A mi megyénk, a mi világunk elnevezésű identitás programja keretében rendezett Mozdul a megye játékos vetélkedő döntőjét. Mögöttük Bajna és Nagyigmánd végeztek.

Sz. N.

A döntőben Tata csapata bizonyult a legjobbnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A verseny előtt izgatottan készültek még utoljára a finalisták a tatai edzőtábor atlétika pályáján. A taktikai megbeszélések után felsorakoztak a járási elődöntőből győztesen kikerülő csapatok az általuk képviselt településtáblák mögé. A hat döntős együttesből azonban csak öten vágtak neki a végső megmérettetésnek, a vértesszőlősiek ugyanis betegségek miatt nem tudtak részt venni. 

Így Tata, Ászár, Kecskéd, Nagyigmánd és Bajna csapott össze a vármegye legsportosabb települése címért. A jó hangulatú sportvetélkedőn különböző versenyszámokban mérkőztek meg a fináléba jutottak. Volt kötélhúzás, krikett és még ruhateregetés is. Az elődöntőkben hasonló feladatokkal találkozhattak, így tudtak készülni, ám akadtak újdonságok is.

– Számunkra az volt a lényeg, mint, ahogy a megyei identitásprogramban mindig, hogy találkozásokat szervezzünk. Ebből pedig nem maradhatott ki a sport. Az volt a célunk, hogy mindenkinek adjunk lehetőséget. Minden települést meghívtunk, és a települések csapataiban minden korosztály szerepet kaphatott. Nem minden település nevezett, de így is húsz felett volt bőven, aki eljött és megmérettette magát a járási selejtezőn – hangsúlyozta Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke.

A sportvetélkedő utáni mulatság kora estig tartott. A vármegye több településéről érkeztek fellépők. Az oroszlányi Boldog Zsófia dalcsokorral készült a közönségnek, a keréktelki Pótkerék Együttes az ászári Nyugdíjas Klubbal is adott elő közös produkciót. De többek között a táti mazsorettesek is felléptek, ahogyan A Dal döntőse, a tatai Quack, valamint a bokodi Deja Vu Tánccsoport.

A döntősök a verseny közben részeredményeket sem tudtak, az eredményhirdetésre a Megyehét nevezetű programon derült fény. A mi megyénk, a mi világunk projekt keretében szervezték meg az eseményt, amely ezúttal a Májusi Zsongás nevet kapta. Az Esterházy kastély előtti téren a vármegyei zenés-táncos programok előtt az idei évben vármegyei értékek közé jutott kincseket jutalmazták oklevéllel. Majd kihirdették a vetélkedő végeredményét. A szoros versenyt Tata csapata nyerte, mögöttük a bajnaiak és a nagyigmándiak állhattak a dobogóra. Az elődöntőhöz képest betegségek miatt szinte teljesen új csapattal felálló Ászár végzett, ötödik pedig Kecskéd lett.

A mi megyénk, a mi világunk
A sportvetélkedő zsűri tagjai voltak: Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, valamint Cserteg István tehetséggondozó szakember, filmes kutató. A Megyehét rendezvény alapvető célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a járásban élő és tevékenykedő együttesek, művészeti csoportok bemutatkozására, továbbá az itt működő őstermelők termékeinek megismerésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában