299 millióért

2023.05.05. 10:22

Eladó az esztergomi reptér - nem csak Korda György rajongóknak

Közösségi oldalán tette közzé eladási szándékát az esztergomi reptér tulajdonosa. A szűkszavú posztban leírták, hogy a IV. osztályú nem nyilvános reptér területe összesen valamivel több, mint 51 ezer négyzetméter, illetve azt is hozzátették, hogy az irányár 299 millió forint.

Pöltl Zoltán

Az id.Rubik Ernő reptér nemcsak Korda György rajongóknak eladó

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Közösségi oldalán tette közzé eladási szándékát az id. Rubik Ernő Repülőtér tulajdonosa. A komoly érdeklők részére a Grante Étterem és Pizzéria néven a Facebookon fent lévő, amúgy Grante Zrt. reptértulajdonos megadta az elérhetőségeit.

A posztban külön kérték a kontaktokon csak komoly érdeklődők jelentkezzenek. A vállalat az irányítótoronnyal és hangárral is rendelkező létesítményt így írja le honlapján:

Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező repülőtere a királyi város határában. Étteremmel és szállodával, a festői Dunakanyar szomszédságában.

Az esztergomi reptér legendás névadója idősebb Rubik Ernő, aki a 20. század első felében prosperáló esztergomi repülőgép-gyár tervező mérnöke volt, akinek nevéhez olyan klasszikus modellek köthetők, mint első R–03 Szittyagép, az első R–05 Vöcsök és a Tücsök. A reptér honlapja azzal a sámán bölcsességgel fogadja a látogatót, hogy

Az ég a bátrakat szereti!

Az oldalon arról is tájékozódhatnak a vevő aspiránsok, hogy jelenleg milyen szolgáltatásokkal várják a pilótákat, illetve adatokat közöl a repülőtér magassági fekvéséről, frekvenciájáról, a futópályákról paramétereiről, illetve azok burkolatáról. A reptér adottságait jól jellemzi, hogy annak használata nem nyilvános, ezért engedélyhez kötött, viszont ez alól kivételt képez az állami repülés, ha azt nem kereskedelmi célra használják, a kutató és mentő repülés, a topográfiai repülés, a navigációs segédeszközök kalibrálása és a vészhelyzetben lévő légi járművek repülése, azaz landolása, indulása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában