Gyász

2023.05.29. 16:09

Csendes megemlékezést szerveznek Suhajda Szilárd tiszteletére - ez a család kérése

A megemlékezés május 30-án, a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél lesz. A szervezők arra kérik az érkezőket, hogy ne viseljenek fekete ruhát és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól is.

Kemma.hu

A csendes megemlékezés Szilárd életszeretetét és színes egyéniségét tükrözi majd

Forrás: Suhajda Szilárd/Facebook

Csendes megemlékezést szerveznek május 30-án Suhajda Szilárd tiszteletére – derült ki a hivatalos Facebook-oldalán lévő posztból. Mint írják, a csendes főhajtásra 19-22 óra között várják a volt esztergomi diák, hegymászó tisztelőit a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél. A fenti időtartamon belül bármikor lehet érkezni.

A szervezők kérik, hogy ha sokan összegyűlnek, adják át másoknak a lehetőséget az újonnan érkezőknek is, valamint a részvétnyilvánítástól tartózkodjanak. Mint mondták:

– Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével. Ezért kérésünk, hogy ne fekete ruhát viseljetek magatokon.

Mint azt korábban megírtuk, a hegymászó nem élhette túl az Everest-támadást, a legjobb serpákból összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg a volt esztergomi főiskolást, Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Órákon át kutattak a Hillary-lépcső bővebb területén, ahol a hegymászót utoljára életben látták, nepáli idő szerint csütörtökön reggel. A serpák 8750 méter és a 8848 méteres csúcs között többször fel-alá másztak és keresték a nyomát, mindhiába. Az eltelt időt, időjárási és terepviszonyokat figyelembe véve semmilyen további esélye nincs annak, hogy a hegymászót életben találják, ezért a földi keresést befejezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában