Versengtek

2023.05.27. 11:11

Borral öntözték Orbán szobrát a Les-hegyen

A szőlősgazdák, valamint a helyi kulturális, oktatási, sport és nemzetiségi bizottság által szervezett, majdnem három évtizedes múlttal bíró Orbán-napi programnak már kilencedik alkalommal volt része a borverseny, melyet előző nap rendeztek meg – olvasható a kornye.hu weboldalon.

Sugár Gabi

Wéber István borosgazda öntözte meg borral a szobrot

Forrás: kornye.hu

A vendégeket Maticsné Szabó-Kovács Ágnes, a kulturális bizottság tagja köszöntötte, szólt Orbán napjáról, melyhez sok olyan, főleg időjárási megfigyelés fűződik, amelynek őseink nagy jelentőséget tulajdonítottak az időjárás és a termény mennyiségének, minőségének jóslása terén. Az idén 25 fehér- és 13 vörösbor mintával neveztek gazdák nem csupán helyből, hanem más településekről is.

A vörösborokból három bronz és ugyanennyi ezüstminősítést ért el. Arany oklevéllel jutalmazták Wéber István, Laki Gyula, Pákozdi Ferenc és Geiszt József mintáját. A fehérborok versenyében nyolc bronz és ugyanennyi ezüst minősítés született, és egyetlen gazda, a vértestolnai Ruckenbrot György vehetett át három arany oklevelet – számolt be az eredményekről a település.

Az ünnepségen nagy sikert aratott a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, valamint az általános iskola néptánc tagozatának műsora, mely előtt Maticsné Szabó-Kovács Ágnes ismertette, hogy az utánpótlás táncosok milyen kiemelkedő eredményeket értek el a Forgórózsa Fesztiválon. A nemzetiségi dalkör mulatós bordalokkal emelte a program hangulatát, majd a  vendéglátás következett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában