Fejlesztések

2023.05.08. 20:29

Alternatív fűtési megoldásokra fókuszálnak a dorogi Petőfi-óvodában

Az elmúlt fűtési szezonra vonatkozó kényszerű önkorlátozó intézkedések által megspórolt pénzzel és az idei költségvetésben erre biztosított fedezettel megindult az intézmények fűtési rendszerének átalakítása, melynek a fő stratégiai célkitűzése a több lábon állás – jelentette ki dr. Tittmann János polgármester a Dorogi Magazin legutóbbi adásában.

W. P.

Felújítják a Petőfi-óvoda épületét

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A polgármester leszögezte: nem mondanak le a távhőről, de a jelenlegi energiaárak mellett fontosnak tartják az alternatív lehetőségeket is. Így a jövőben igény szerint gázzal, hőlégbefúvós technológiával, elektromosan, a napelemekkel kiegészítve is fűthetik az önkormányzati tulajdonú épületeket. 

A sportcsarnokban a melegvíz–ellátási rendszer átalakítása megtörtént és folyamatban van a gázfűtésre való áttérés is. Dr. Tittmann János beszélt a zeneiskola költözéséről is, mely a jövőben az Intézmények házának első emeletén működik majd. A város polgármestere ismertette, hogy a Nipl Stefánia Uszoda teljes, azaz energetika és építészeti korszerűsítésének tervei kidolgozás alatt állnak, a cél az, hogy hosszú távon stabilizálják az intézmény nyári-téli működési feltételeit. 

Térítésmentesen kapnak anyagot

Dr. Tittmann János a videóban említette, hogy az első, nagyobb volumenű átalakítás a Petőfi–óvodát fogja érinteni, az energetikai korszerűsítés jegyében nyílászárókat cserélnek ki, illetve szigetelik az épületet. Dorog polgármestere megköszönte a Baumit Kft.–nek, hogy a felújításhoz óriási támogatást nyújtanak számukra. Elmondása szerint a vállalat ugyanis a hőszigeteléshez és az újravakoláshoz szükséges anyagot térítésmentesen biztosítja az önkormányzat részére. 

A városfejlesztési programról is szó volt: kihirdették a közbeszerzési pályázatokat, a projektek közül a Mária utcai piac, szolgáltatóterület kialakítása, illetve a zöldterület–fejlesztések élveznek prioritást. Dr. Tittmann János szerint a helyi és térségi idegenforgalom fellendülését is szolgálhatja, hogy hat település együttműködéseként az egykori homokvasút nyomvonalát élményúttá alakíthatják át. 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában