Díjátadó

2023.05.31. 19:53

A monostori iskola nyerte a Fenntarthatósági-kupát

A Koppánymonostori Általános Iskola nyerte meg az első Fenntarthatósági-kupát. A program ötlete a komáromi Diákönkormányzatok Városi Szövetségétől, azaz a Divisztől, illetve volt és jelenlegi Jókai-gimis diákoktól származott, akiket a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) is támogattak.

K. D.

Musitz-Székely Zselyke a díjátvételt követően

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Szerda délelőtt rendezték meg a kupa záróeseményét, ahol kiderült, melyik intézmény volt a legaktívabb, illetve egyénileg is jutalmazták a diákokat. Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester és Hajnal Dóra önkormányzati képviselő is részt vett.

Varga Levente ötletgazda elmondta, a komáromi sulik közül nagy volt a verseny a Koppánymonostori Általános Iskola és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola között, végül előbbi végzett az első helyen. Harmadik helyen a szőnyi Bozsik-iskola zárt. Egyéniben Musitz-Székely Zselyke volt a legaktívabb, aki egy elektromos roller boldog tulajdonosa lett. Második lett Lassu Luca – aki egy tabletet kapott – mindketten a Szent Imre diákjai. Harmadik lett Szlukovényi Zsombor a monostori iskolából, aki vásárlási utalványt nyert.

Üres kézzel senki nem ment haza: minden diák ajándékcsomagot kapott az eseményen a szervezőktől. A megvalósulást Európai Szolidaritási Testület is segítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában