Felújítás

2023.05.21. 21:31

A Kisbér-Tatabánya összekötő felújításának a kömlődiek örülhetnek legjobban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bruttó 1,196 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg több beruházást vármegyénkben.

Szalai Nikolett

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Közút 5,7 kilométernyi út felújítását kezdte meg, összesen 1,196 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével május elején Komárom-Esztergom vármegyében.

A program részeként újul meg a 8135-ös jelű Tatabánya–Kisbér összekötő út másfél kilométeres szakasza is. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés százhúsz napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően egy kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Emellett sor kerül a KRESZ-táblák cseréjére és új, tartós burkolati jelek festésére is.

A beruházások létrejöttét követően nő a forgalombiztonság, és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd. Mindezek mellett a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, ezzel biztosítva a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, valamint intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A 8135-ös jelű Tatabánya–Kisbér összekötő út másfél kilométeres megújuló szakasza Kömlőd települést érinti. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának vezetője elmondta, a felújítás beruházója, a kivitelező a Swietelsky Kft. A munkálatok várhatóan augusztus közepéig tartanak majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában