Kemma.hu podcast

2023.04.24. 15:55

Továbbra is támogatja a fiatal zenei tehetségeket a 30 éves Peron Music Alapítvány

A mai Peron Music Alapítvány 30 évvel ezelőtt, 1993 márciusában indult útjára. Ez idő alatt számtalan értéket teremtett, sok álmot valósítottak meg, mindemellett rengeteg fiatalt támogatott. A Kemma podcast adásában Pap Tiborral, az alapítvány elnökével beszélgettünk, a múltról és a jövőbeni tervekről.

H.A.

Pap Tibor elnök mesélt a 30 éves Peron Music Alapítványról

Forrás: Beküldött

Fotó: Raáb Zoltán

Az elmúlt harminc év termése között szerepel többek között, több tucat innovatív, kulturális, szórakoztató, tehetséggondozó rendezvény, fesztivál és program. Megteremtették az országban az értékalapú, szakmai tehetségkutató rendszert a könnyűzenében, majd mindezt kibővítették a Kárpát-medencére és több száz zenekart, valamint zenészt támogattak, indítottak el útjukon. Létrehozták az ország egyik első alapfokú könnyűzenei zeneiskoláját, a Peron Tehetségközpontot Tatán, ahol jelenleg 14 tanár, közel 130 diákkal dolgozik. Elindították a hazai élőzenei klubélet egyik új helyszínét a Peron Music Clubot, valamint egy új, professzionális hangstúdiót is építettek, a Peron Sound Studiot.

A Peron Music Alapítvány a 30 éves fennállása alkalmából a Peron Tehetségközpont szakembereivel közösen elindítja Peron Music Tehetségprogramját, hogy segítse a szociálisan rászoruló,  tehetséges, és motivált könnyűzene iránt érdeklődő fiatalokat. A támogatás minden esetben egy évre szól majd, és a kuratórium fogja meghatározni a támogatás mértékét, mely minimum 50%, maximum 90%-os lehet.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában