Föld Napja

2023.04.24. 07:00

Sikeres volt a PontMost Egyesület Tavaszi Növénycsere-akciója

Száznál is több növényt gyűjtöttek be két hét alatt a Tavaszi Növénycsere akcióban.

Kemma.hu

A PontMost Egyesület hagyományteremtő Tavaszi növénycsere akciója nagy sikernek örvendett. A program célja az volt, hogy a kertben feleslegessé vált, a ritkítás, átültetés során kikerülő gumók, hagymák, hajtások kerülhetnek új gazdához.

– Száznál is több növényt gyűjtöttünk be két hét alatt a Tavaszi Növénycsere akcióban. Nulladik alkalomnak hirdettük meg a programot, hiszen nem tudhattuk, hogy kezdeményezésünk mennyire lesz kedvelt a lakosság körében. Jellemzően már a gyűjtés során vándoroltak a növények – így aki hozott, az vitt is a Gördülőkosár kertből. Gumót, hagymát, hajtást, virágmagot. Az adományozók között metszőollót, locsolókannát, kerti széket, szerszámokat sorsoltunk ki – emelte ki Pruzsina Alice, az esemény főszervezője.

A Föld Napjára szervezett alkalom délelőttje volt a legforgalmasabb. Az egyesület udvarán a fiatalok voltak a legaktívabbak.

– Mindebből jól érzékelhető, hogy vidám hangulatban teltek az órák. Sőt az udvaron évtizedek óta kihasználatlan, télen balesetveszélyes bölcsődei pancsoló is virágágyássá vált. A környező házakban lakók naponta láthatják a változásokat. Van, aki hosszas nézelődés után meg is köszönte a virágosítást, hiszen itt parkol, itt sétál és örül annak, hogy élettel, virágokkal telik meg az udvar – tette hozzá.
Az egyesületnél rendszeresen jógázók napindításként a napsütésben mozgatták át tagjaikat. Most még csak két lábon, majd a későbbiekben a többszöri gereblyézés után jógaszőnyegeken is folyhat az egészségmegőrzés.

Programok PontMost
A sikeres akciót a későbbiekben is szeretnék folytatni. A programnak nem csupán környezetszépítő eredménye van, közösségépítő ereje is, amelybe már a legkisebbek is be tudják vonni. Ezenkívül a jógázás mellett terveik között nyáron szabadtéri csendes mozi is szerepel.
– Addig is locsoljuk a növényeket és szervezzük a programokat májusra – hívta fel a figyelmet Pruzsina Alice.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában