Kemma.hu podcast

2023.04.19. 18:02

Virágba borulhatnak a kertek a PontMost Egyesület jóvoltából

A tatabányai Pont most Egyesület tavaszi növénycsere akciót szervez, melyek célja, hogy a feleslegessé vált növények új otthonra leljenek. Az egyesület azt kéri, ha van az előkertünkben feleslegessé vált, elburjánzott növény vagy hajtás ne dobják ki őket, hanem adják le április 20-án csütörtökön 14.00-18.00 között a Gördülő Kosár termelői piacara.

H.A.

Már szépen gyűlnek a növények a PontMost Egyesület Tavaszi Növénycsere programjára

Forrás: Beküldött

Fotó: Pruzsina Alice

Cserébe ezért ők egy nyereményszelvényt adnak, amivel kertészeti eszközöket lehet nyerni április 22-én a Föld Napja alkalmából tartandó programon. Erről beszélgettünk Pruzsina Alice-szel, a PontMost Egyesület egyik tagjával.

Azt ötlet onnan jött, hogy sokunknak van kertje és sajnáljuk kidobni azokat a növényeket, amikre már nincs szükségünk. A PontMost Egyesületnél is van egy szép előkertünk, így a tagok által feleslegessé vált növények ide kerültek, de azt látjuk, hogy a környéken is nagyon szépen ápolják az előkerteket a tömblakások környékén. Innen indult tehát az ötlet, hogy egy palánta vásárral egybekötött növénycsere programot szervezzünk.

A Föld Napján április 22-én 10-17 óra között lehet haza vinni a növényeket a Béla király körtéren található PontMost Irodából. A részletes program megtalálható az egyesület közösségi oldalán.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában