Összejövetel

2023.04.17. 12:57

Múlt, jelen és jövő tanúságtétele kapcsolja össze a szaléziakat

A szaléziak magyarországi körében immár újkeletű hagyomány, hogy tagjai a húsvét hétfőt követő szombaton találkoznak a közigazgatásilag a Bajóthoz tartozó kegyhelyen, Péliföldszentkereszten.

F. K.

A családos szaléziakat három területen várja feladat

Forrás: Beküldött

Fotó: Lengyel Erzsebet

A rend hazai bölcsőjében Andrásfalvy János tartományfőnök szerzetes atya köszöntötte a családi összejövetelen megjelenteket, majd a nap énekkel, közös imával folytatódott. Gyakorlati fordulatként a rend különböző ágainak képviselői nagyon röviden összefoglalták az elmúlt esztendő eseményeit, a köreikben zajló életet. Nem csak az örömökről, sikerekről volt szó, beszéltek a nehézségekről is.

A szaleziak.hu híre szerint János atya nyíltan jelezte a magyarországi tartományt sújtó, személyeket és az anyagiakat érintő gondokat is. Természetesen felidézte az elmúlt esztendő örömteli eseményeit. Például Don Angel Fernández Artime rendfőnök látogatását, Boldog Sándor István ereklyéjének elhelyezését, Bús János emléktáblájának felavatását és az új tartományfőnökség, illetve a Don Bosco Oratórium és Közösségi Ház épületeinek felavatását.

A Segítő Szűz Mária Leányai képviseletében Nagy Ágnes és Medgyessy Zsófia nővér mutatta be az egri missziót. Bángi-Magyar Attila koordinátor a szalézi munkatársakról szólva hangsúlyozta, hogy a világban élő, családos szaléziaknak legalább három területen kell megfelelniük. A saját családjukban, a munkahelyükön és szalézi munkatársként is.

Az elhangzottakat követő szentmise homíliájában a tartományfőnök kiemelte a párbeszéd fontosságát, a kommunikációt Istennel, egymással, hogy fel tudjuk dolgozni a negatív, fájdalmas tapasztalatokat is. A múlt, a jelen, a jövő tanúságtételével kapcsolódunk össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában