Torta

2023.04.13. 14:17

Megint döntős lett az országtorta-versenyen a komáromi cukrász, Sztaracsek Ádám alkotása

Sztaracsek Ádám komáromi cukrász 2023-ban is ott lesz a Magyarország Tortája verseny döntőjében. Ezúttal Mandula kajszi alkotásával.

Kemma.hu

A mandula kajszi is versenyben van az országtorta címért

Forrás: Jánoska Cukrászda/Facebook

Idén is bejutott a Magyarország Tortája verseny döntőjébe a korábbi országtorta-győztes komáromi cukrász, Sztaracsek Ádám alkotása. A torta a Mandula kajszi fantázianevet viseli. Ahogy a Magyar Cukrász Ipartestület is írja, ezúttal is rendkívül izgalmas kreációkkal jelentkeztek a cukrászok, és összesen 35 torta nevezése érkezett be. 

A kötelező elemek és a gyümölcsök mellett idén több tortában megjelent a tejbegríz és a sajt is, de a résztvevőknek az alábbi alapanyagok közül kellett felhasználniuk legalább egyet:

  • újfehértói fürtös meggy
  • kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
  • tokaji aszú
  • magyar akácméz vagy gyógynövények. 

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, tavaly két fagylaltja is döntős volt az Év Fagylaltja versenyen Sztaracsek Ádámnak: az „A” kategóriában az Amiamo mandulással, illetve a menteseknél a Málnás mogyorós csokival jutott a legjobbak közé.

Emellett tavaly is részt vett a Magyarország Tortája verseny, ahol a cukormentes torta-kategóriában indult Szirmai Péter cukrásszal. Csokoládé királyfi nevű alkotásuk pedig az előkelő második helyezést érte el.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában