Szerencsétlenség

2023.04.11. 16:40

Még a szomszédos vármegyében is ellátási gondokat okoz az ácsi pékség katasztrófája

A Brotnetti Pékség szerencsétlensége miatt nem csak vármegyénkben, de Győr-Moson-Sopron vármegye több településén is ellátási probléma alakult ki.

K.D.

Borzasztó pusztítást végzett a tűz

Forrás: Komáromi HTP

Fotó: Császár Barnabás tű. szds.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, húsvéthétfőn kigyulladt az ácsi Brotnetti Pékség tetőszerkezete. A katasztrófavédők arról számoltak be, az ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete kétszáz négyzetméteren égett, a tüzet a komáromi hivatásos és az ácsi önkormányzati tűzoltók oltották el. A pékségben tízen dolgoztak, akik elhagyták az épületet, mikor észlelték a tüzet, személyi sérülés nem történt. A szomszédos házakat kilenc embernek kellett az oltás idejére elhagynia, de a lángok nem terjedt át más épületekre.

A pékség oldalán arról írtak, a tűzeset miatt bizonytalan ideig szünetel a termelés és a kiszállítás. Több település is jelezte vármegyénkben, hogy a Brotnetti nem tudja őket ellátni pékáruval. Nem csupán Komárom-Esztergomban, még Győr-Moson-Sopron vármegyében is érint településeket az ellátási probléma, írta meg az ujszonalunk.com. A pékség tulajdonosa és dolgozói Facebook-oldalukon arról is írtak, mindent megtesznek, hogy mielőbb újraindulhasson náluk a munka, azonban ez akár két hónapot is igénybe vehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában