Futás

2023.04.08. 14:27

Még a hó is esett, amikor kitűzték a pályát, mégis 176-an álltak rajthoz a baji terepfutáson

Katonák is részt vettek a VI. Gerecse Tavaszi Terepfutáson. A 15 kilométeres táv a magyar honvédség országos terepfutó bajnoksága is.

Kemma.hu

A VI. Gerecse Tavaszi Terepfutás Bajon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Immár 6. alkalommal szervezte meg a Gerecse Tavaszi Terepfutást a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület. Herczog Gergely, a rendezvény egyik szervezője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a terepfutással ismerkedőket 8 kilométeres, míg az aktívabb terepfutókat a 15 kilométeres távra várták. A port szerelmeseit pedig már a komolyabb 26 kilométeres versenyen állhattak rajthoz. 

VI. Gerecse Tavaszi Terepfutás, futás, Baj
A rossz idő ellenére is sokan részt vettek a futáson
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Bár az időjárás ezúttal nem volt a legkedvezőbb a programhoz, a borongós idő és a sár sem tántorította el a lelkes terepfutókat. 

− Nagyon féltünk, hogy esni fog az eső, pénteken még hó is esett, amikor kitűztük a pályát. De szerencsére megúsztuk az esőt. Egyébként a hat alkalomból ez az első, ahol esős idő volt − árulta el a szervező, akitől megtudtuk, hogy a terepfutás három távján összesen 176 fő indult. Hozzátette: a 15 kilométeres táv egyben a magyar honvédség országos terepfutó bajnoksága is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában