Április 22., a Föld Napja

2023.04.16. 13:57

Lakossági veszélyeshulladék-gyűjtési akció lesz Dorogon

Április 22–én, szombaton 8–12 óra között a Föld napja alkalmából veszélyeshulladék–gyűjtési akciónapot szervez a dorogi önkormányzat – olvasható a város hivatalos oldalán. Aznap délelőtt a település több pontján lehet leadni az elmúlt hónapokban összegyűlt veszélyes hulladékokat.

W. P.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a dorogi magánszemélyeknek fel kell mutatniuk lakcímkártyájukat a gyűjtőpontokon, a cégek és intézmények nem vehetnek részt az akciókban, így kizárólag a lakosság szabadulhat meg a gyógyszerhulladékoktól, olajoktól és zsíroktól. Ezek mellett a festékeket, hígítókat, növényvédő szereket, mosószereket, szennyezett csomagolási hulladékokat, és feliratozott, biztonságosan tárolt vegyszermaradékokat is átvesznek. Csak a sportcsarnoknál lehet leadni a szárazelemeket, a bontatlan akkumulátorokat, a fénycsöveket, hibás égőket, fejenként maximum három darab elektronikai hulladékot, valamint a sértetlen háztartási berendezéseket televíziókat, monitorokat adhatnak le.

Nem veszik át viszont az építési és bontási törmelékeket, a szigetelőanyagokat, kátránypapírt, palahulladékot, gumiabroncsokat, gázpalackokat és a lomtalanítás körébe tartozó egyéb háztartási hulladékokat sem. Április 22–én az Eötvös-iskola előtti parkolóban, a Dunagáz Zrt. parkolójában, a Petőfi telepi Vörösmary út – Balassa út sarkán, valamint a sportcsarnok Munkás út felőli parkolójában lesz gyűjtőpont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában