Autizmus világnapi program

2023.04.17. 10:50

Különleges tárlatvezetés az autizmusbarát megyei könyvtárban

A József Attila Könyvtár az idén is csatlakozott az Autizmus Világnapi programokhoz. Lehetőséget biztosítottak autizmussal élő fiataloknak, hogy megismerjék az intézményt.

Kemma.hu

A tárlatvezetés legizgalmasabb helyszíne a tömör-raktár volt, ahol előkerültek a régi 24 Órák is

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Zantleitnerné Szebenyi Zsuzsanna vezette körbe a fiatalokat, akik számára a legizgalmasabb és legemlékezetesebb helyszín a tömör-raktár volt, ahol több ezer kötetet helyeztek el a hatalmas, mozgatható polcrendszereken. Régi, megsárgult újságokat is lapozgathattak, sőt több fiatal is megkereste azt a napilapot, amely éppen a születése napján jelent meg.

Különleges játékkal is kedveskedtek: a tárlatvezetés helyszínein ugyanis elhelyeztek egy-egy oda nem illő tárgyat, amelyet az éles szemű fiatalok hamar észrevettek. A József Attila Könyvtár és a Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubja már évek óta kiváló kapcsolatot ápol. Tavaly igyekeztek minden olyan intézkedést meghozni, amely még jobban igazodik az autizmussal élők igényeihez. Piktogramokat helyeztek ki és egy jól kezelhető térkép is segíti e különlegességgel élőket a gyönyörű épületen belüli eligazodásban.

Április 19-én, szerdán 16.30 órakor szülőket, érdeklődőket várnak a Puskin Művelődési Házban egy különleges szülőklub keretén belül, ahol arra keresik a választ: mit tegyenek azok, akiknél beköszönt a láthatatlan különlegesség? Sugár Gabi, a klub alapítója és Kelemen-Kálazy Éva, Vica, a Kék Madár szakértője válaszol a szülők kérdéseire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában