Kemma.hu videó

2024.05.19. 12:45

Legókiállítás Komáromban: a kockák szerelmeseit szólították meg +fotók, videó

Kockanapokra várták az érdeklődőket Komáromban. A legókiállítás kicsiket és nagyokat is elkápráztatott.

Körtvélyfáy Dina

Zentai Ferenc, a legókiállítás tulajdonosa elmondta, immár negyedik alkalommal jöttek Komáromba, az Arany 17 Rendezvényközpontba. Hozzátette, gyűjteménye sokkal nagyobb, mint az itt kiállított anyag, ráadásként folyamatosan bővül. Igyekeznek szem előtt tartani, mit állítottak már ki a helyszínen, és minden alkalommal cserélik a legókat.

A legókiállítás minden korosztály tetszését elnyerte
A legókiállítás minden korosztály tetszését elnyerte
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

Vannak visszatérő témák is, mint a Csillagok háborúja, de ezúttal sok csajos legót is hozott magával, amelyek eddig nem voltak dominánsak. A Disney is sok újdonságot dobott piacra, illetve a Friends szériából is hozott kockákat. Népszerűek a Minecraft-legók is, de a szuperhősök is mindig nagy sikert aratnak. A tárlat egyre több dinoszaurusszal is bővül.

A kiállítás mellett játékokkal is készültek. A DUPLO játszószőnyeg a kisebbeket várta, a nagyobbak pedig szabadon építhettek kockákból. Emellett kisebb és nagyobb mozaikképeket is ki lehetett rakni, de a tárlathoz kapcsolódó kvízjátékot is sokan kitöltötték, amellyel a nap végén legókat lehetett nyerni.

Tovább bővül a legókiállítás

– Ha csak rajtam múlna, A Gyűrűk Urát építeném tovább, ez a szerelemprojektem – mondta Zentai Ferenc. – Eddig a Megyét sikerült megépítenem, de most jönnének a hegyek, barlangok, a tündeváros. A Star Warsért gyerekkorom óta rajongok, így azt a gyűjteményt is folyamatosan bővítem. De nem vagyok önző, a látogatók igényeit is fontosnak tartom kiszolgálni.

Vendégkönyvébe várja az esetleges kívánságokat, szívesen fogadja az ötleteket. Ha valami ismétlődik, azt meg is valósítja. A LEGO újdonságait is figyelemmel kíséri. Most az Animal Crossing nevű számítógépes játék alapján készült szériából is beszerezne, amely a régi Fabuland-legókra emlékezteti. Ezeket szenzációsnak tartja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában