Tornanap

2023.04.25. 19:52

Gumicsizmát reptettek, kukoricát morzsoltak a gyerekek a komáromi Feszty-iskolában +FOTÓK

Első alkalommal szervezték meg kedden a Tavaszi tornanapot a komáromi Feszty Árpád Általános Iskolában. Az eseményre a város általános iskoláit várták, hogy a gyerekek közösen, játékosan kapcsolódhassanak ki.

Körtvélyfáy Dina

A Bozsik-iskola diákjai gumicsizma hajításban is nagyszerű teljesítményt nyújtottak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Simonicsné Lődör Melinda igazgató elmondta, meghívásukat a Bozsik-, a Petőfi- és a koppánymonostori iskolák fogadták el, így a Fesztyvel együtt négy csapat versengett egymással. Céljuk azonban nem a kiélezett küzdelem volt, hanem az, hogy a gyerekek jól szórakozzanak, lássák, mennyire fontos a közös játék.

Pekár Bence pedagógus arról beszélt, a tornanappal a hagyományteremtés is szándékuk, később akár körzeti versennyé is válhatna, illetve alsósoknak és felsősöknek is meghirdetnék, idén negyediktől nyolcadik osztályig lehetett jelentkezni.

A feladatok között szerepeltek hagyományos jellegűek, mint a kukoricamorzsolás, a gumicsizma hajítás, a zsákban futás, illetve kúszás. Emellett olyan modernebb játékokat is kipróbáltak, mint a sudoku, a kötélhúzás, vagy a kör x.

Első helyen a bozsikos csapat végzett, őket követték a koppánymonostori diákok, harmadik lett a Feszty, negyedik pedig a Petőfi. A gyerekek a verseny után gyümölcskosarat kaptak ajándékba, amelyet a Zsapka zöldséges ajánlott fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában