Program

2023.04.10. 16:10

Fotókon a vidám és tavaszias hangulatú tatabányai húsvéti forgatag

Nyuszisímogatás, tojáskeresésé és hagyományőrző műsor - ez várta a tatabányaiakat A Vértes Agorájában húsvét hétfőn.

W. Zs.

Emma és Attila, a testvérpár egyike volt azoknak, akik részt vettek húsvét hétfő délután a Vértes Agorája húsvéti forgatának egyik legnépszerűbb programján, a tojáskeresésen. Az újságíró, hiába volt pontos, mégsem tudott időben érkezni, az apróságok pillanatok alatt – mindössze negyed óra elteltével – megtalálták mind a 144  elrejett hímest. Holott a szervezők jól kihasználták a környék adottságait: lapult hímes a fán, azaz az ágak között, de a bokor tövében, a kertben és a díszes kőtömböknél is.

Szerencsére az égiek megkegyelmeztek a hétfői húsvéti programoknak és az elmúlt napokra jellemző szitáló esős idő okozta ború derűre váltott. Semmi akadálya nem volt tehát, hogy a Vértes Agorája szervezése zavartalan legyen, így a naszályi Virgonckodó Játszópark hagyományos népi játékokkal és kosárhintával népesítette be a kultúrintézmény előtti teret. Ügyességi feladatok várták a kicsiket, de kukoricamorzsolásban is szívesen részt vettek a lányok. Láthattuk, ahogy az egyik lelkes apróság előkészül a főzéshez és kiskancsóba, majd pedig tálba méri a levesnek valót.

Volt nyuszisimogató, mialatt a Dobroda zenekar  húzta a talpalávalót. A délután három óra pedig nemcsak a vármegye legnagyobb múltú táncegyüttesének fellépését, a Bányászét hozta el, de a napsütést is. A fiatalokat Rostás Géza követte, akinek zenés, interaktív műsorára már tavaszias időjárásnak és nem utolsó sorban a húsvétnak örülhetett a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában