Rászorulók

2023.04.07. 17:38

Élelmiszerrel segített Komáromban a Vöröskereszt

Mintegy százötven tartósélelmiszer-csomagot osztott ki húsvét előtt a komáromi Vöröskereszt.

K. D.

A Vöröskereszt önkéntesei adták át a csomagokat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Oláh Gábor területi koordinátor elmondta, hosszú évek óta törekednek arra, hogy karácsonyt és húsvétot megelőzően élelmiszert tudjanak átadni a rászorulóknak. A csomag ezúttal lisztet, rizst, étolajat és húskonzervet tartalmazott. Családokra, egyedülállókra is gondolnak, akik nagy örömmel fogadják a segítséget, amely megkönnyíti az ünnepi időszakot.

Hozzátette, nem csupán ebben segít a Vöröskereszt, a fiatal korosztállyal is foglalkoznak. Az esetleges egészségügyi problémák megelőzése érdekében különböző ingyenes szűrővizsgálatokat szerveznek. A komáromi Petőfi-iskolában csaknem háromszáz gyerek fogászati szűrése történt meg, legutóbb pedig látásvizsgálaton vehettek részt a fiatalok.

A helyi Vöröskereszt egyik bázisintézményében, a szőnyi Színes Óvodában bábjátékkal egybekötött programot szerveztek annak érdekében, hogy a kicsik ne féljenek a fogorvosoktól. Az ingyenes szűrések áprilisban és májusban is folytatódnak a komáromi gyerekek számára.

Oláh Gábor kitért arra is, április 28-án az országos elsősegélynyújtó verseny területi döntőjének a szőnyi művelődési ház ad majd otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában