Vöröskereszt

2023.03.09. 21:00

Fogászati szűrésen vehettek részt

A Vöröskereszt Komáromi Szervezete hazánkban egyedülálló módon gyermekfogászati szűrővizsgálatot indított útjára – írta a komarom.hu.

K.D.

Az első vizsgálatra a Vöröskereszt helyi szervezetének bázisiskolájában, a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt. Oláh Gábor, a szervezet területi koordinátora elmondta, a gyerekeket szakemberek vizsgálják meg, majd az esetlegesen felmerülő problémákat írásban közlik a szülőkkel, a teljes fogászati vizsgálat és kezelés a szakrendelőben történik.

A következő szűrővizsgálat a Jókai Mór Gimnáziumban lesz. A tervek szerint a későbbiekben a szűrőprogramot elviszik a Színes és a Szivárvány Óvodákba is. Oláh Gábor hangsúlyozta, az ingyenes vizsgálat lehetőségével Komárom valamennyi óvodáját és iskoláját megkeresik majd. A Vöröskereszt komáromi szervezete április 5-től preventív látszerészeti iskolai szűrőprogramot is indít Komáromban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában