Tragédia

2023.04.18. 17:25

„Ekkor még bizakodtunk" - 9 csapat kereste, Piliscsabán találták meg holtan a dorogi családapát

Több önkéntes egyesület vett részt a dorogi családapa keresésében, akinek végül csak a holttestét találták meg. A keresők részleteket osztottak meg.

Kemma.hu

Több önkéntes szervezet kereste a dorogi családapát, hiába

Forrás: Facebook/Tűzoltóság Piliscsaba

Mint megírtuk, hiába volt minden remény, holtan találták meg az április 14-én pénteken eltűnt dorogi férfit, Nékám István Zoltán. A férfi keresésére kétszer is önkéntesekből, polgárőrökből és önkéntes tűzoltókból verbuválódott csapat indult, a második, hétfői keresésénél bukkantak rá a férfira, akinek életét már nem tudták megmenteni. 

A részletekről a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület számolt be, az ő vezetésükkel folyt a kutatás. A keresésben részt vett a Kesztölc Öte, a Pilisjászfalu polgárőrség, az Üröm polgárőrség, a Budakalász polgárőrség , a Hegyvidéki polgárőr egyesület, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete, illetve a Pajzs Polgárőr Egyesület is, akik drónnal segítették a kutatást

Mint a piliscsabai önkéntesek posztjukban írták, a kutatócsapatot a Piliscsaba Öte parancsnoka irányította, és  hatalmas területet kutattak át. Végül egy bejelentés alapján, újabb helyszín átkutatása során megtalálták a keresett személyt Piliscsabán, aki már sajnos elhunyt.

A KLSZ Pajzs Polgárőpr Egyesület 4 fővel vett részt a keresésében április 17-én hétfőn. 

Ekkor még bizakodtunk, hisz jó volt látni, hogy egy kiemelt esemény esetén a saját csapatunk és a baráti egyesületek tagjai is milyen gyorsan félreraknak mindent, hogy segíthessenek. 

A helyszínre érve a Önkéntes Tűzoltó Egyesület Piliscsaba parancsnokával kijelöltük a feladatokat és a drónok meg a körülbelül 30 fő kereső csapat segítségével hatalmas erdős, bányás területet vizsgáltunk át. Ezután jött a bejelentés, hogy hol látták az eltűnt személyt, így újabb erdős terület került átvizsgálásra. A drónokat és a keresőket több csapatra osztottuk és sajnos az egyik csapat megtalálta az eltűnt személyt. Ezek után a Rendőrséget értesítettük, akik rövidesen megjelentek és átvették a helyszínt.”

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában