Nyitott délelőttök

2023.04.20. 13:41

Belekóstolhattak az iskolai életbe a leendő elsősök a komáromi Szent Imrében

Nyitott délelőttökre várták a leendő elsősöket a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába, ahol belekóstolhattak az iskolás életbe.

Lego matekórákon is részt vehettek a gyerekek

Forrás: Facebook

Fotó: Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Komárom

A lego matekórákon a kicsiknek és a negyedikes tanulóknak egyaránt voltak önálló feladatai, de a legóval való közös építés összehozta a két korosztályt. A pillangószárnyak építésekor lehetőség nyílt a megfigyelőképesség fejlesztésére, és a pontos tükrözést is szemléletesen gyakorolták. A nagyobbak figyelő tekintettel és jó tanácsokkal próbálták a kicsiket a helyes megoldások felé irányítani. Az óra végén egy méhecskés játék keretében lehetőségük nyílt az óvodásoknak játékos programozásra, amelyben útvonal tervezés közben a tér irányait gyakorolták – olvasható az iskola Facebook-oldalán.

Az angol nyelvi órák dallal kezdődtek, kapcsolódva a témához (időjárás, évszakok). Ezután a negyedikesek ismétlő kérdésekre válaszoltak, majd az interaktív táblán oldottak meg feladatot. Az órákba az ovisok is bekapcsolódtak: ruhákat kellett csoportosítaniuk az évszakoknak megfelelően. Volt színezős feladat is (fákat kellett az évszakokhoz „felöltöztetni”). A legvidámabb résznek az activity bizonyult, amelyben a kicsik is ügyesen szerepeltek. Az órák zenés, mozgásos játékkal fejeződtek be. Az osztályfőnökkel együtt az anyanyelvi lektor is végig irányította, segítette a gyerekeket a munkában.

Mindkét napon az ebédlőben tízóraiztak is a vendég gyerekek, mintha már iskolások lennének. A nagycsoportos óvodások sok érdekes iskolai élménnyel gazdagodva tértek haza.

 

Címkék#matek#lego

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában