Átadó

2023.03.10. 15:14

Felavatták a komáromi Szent Imre-iskola tornacsarnokát (fotók)

Pénteken felavatták a tornacsarnokot a komáromi Szent Imre-iskolában. A projekt csaknem 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg, a Győri Egyházmegye beruházásában.

Körtvélyfáy Dina

1,2 milliárd forintos támogatással valósult meg a projekt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– Célunk, hogy olyan ifjúságot neveljünk, akik felnőttként is bírják a nehézségeket, a fizikai megerőltetést – mondta el Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az átadón. – Emellett szeretnénk elérni azt is, hogy a fiatalok tiszteljék a családot, a nemzetet és Istent.

Hozzátette, úgy véli, ebben a közösségben van istenhit, és örömét fejezte ki azért, hogy az óvoda megépítése után az általános iskola is bővül, szépül, és a csarnok is megépülhetett.

Radziwonné Vörös Zsuzsanna intézményvezető elmondta, a tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel, a meglévő iskolaépületet egy nyaktaggal összekötve. A létesítmény egy kézilabdapálya pálya befogadására alkalmas csarnokból és az azt kiszolgáló öltöző, szociális és további kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épületből áll. A küzdőtér egyoldali mobil lelátóval alkalmas kézilabdapálya, kosár és röplabda pályák befogadására, mobil térelválasztó ponyvával három részre osztható.

Kitért arra is, bár korábban is volt egyházi iskola Komáromban, az államosítást követően megszűnt. Az intézmény 1997 óta működik ismét egyházi fenntartás alatt, így fennállásuk 25. évfordulóját is ünneplik a tanévben. A résztvevőket emellett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba főispán, valamint dr. Molnár Attila polgármester is köszöntötte. Az épületet és használóit ezt követően Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

A Komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát és Óvodát legutóbb 600 millió forintos beruházással 2021-ben bővítették egy kétszintes, 628 négyzetméteres épületrésszel, ahol három csoportszoba mellett tornaszoba kapott helyet. A költözéssel felszabaduló termekben az alsó tagozatosoknak alakítottak ki hat új tantermet. A közös épületben lévő intézménybe 308 iskolás és 75 óvodás jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában