Rajzpályázat

2023.03.29. 13:00

Szívesen ábrázolták a komáromi diákok Jónást a cethallal

Eseményekben gazdagon telik az idei tanév is a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Amennyiben különleges számukra a mostani, hogy az intézmény fennállásának 25. évfordulóját ünnepli az évben. Ebből az alkalmából rajzpályázatot is hirdettek az egyházmegye általános iskolásai számára Állatok a Bibliában címmel. 

Kemma.hu

A jubileumi év alkalmából hirdették meg az Állatok a Bibliában című rajzpályázatot az egyházmegye általános iskolásai számára

Forrás: Facebook

Fotó: Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Komárom

A tanintézet pedagógusa, Hegedüs Béláné az intézmény Face­book-oldalán arról számolt be, hogy hét iskolából a négy kategóriában 260 pályamunka érkezett. Érdekes és izgalmas alkotások születtek, bizonyítva a gyermekek jártasságát a Szentírás ismeretében. Szívesen ábrázolták Jónást a cethallal, a Szent Családot a betlehemi istállóban, a három királyok útját teveháton, a bűnbeesést, Noé bárkáját vagy a Szentlelket galamb alakjában.

Nehéz dolguk volt, de sikerült kiválasztaniuk a legjobban sikerült alkotásokat, melyeknek alkotóit értékes jutalomban részesítették.

A díjazottak: 1–2. évfolyamosok: 1. Koppervácz Zoé (Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr), 2. Palkó Róza (Sopron), 3. Horváth Adél (Kapuvár) és Szabó Gergely (Komárom). Különdíj: Grúber Elza (Komárom). 3–4. évfolyamosok: 1. Bencsik Adél (Komárom) és Ráduly Hanna (Komárom), 2. Tóth Lara Virág (Kapuvár). 3. Köd Maja (Szany). Különdíj: Polócz Panna (Apor, Győr), Angyal Emese (Apor, Győr). 
5–6. osztályosok: 1. Németh Júlia (Kapuvár), 2. Vécs Milán (Csorna), 3. Bóka Júlia (Prohászka, Győr). Különdíj: Vajk Dorottya (Prohászka, Győr) és Gáspár Luca (Csorna). 7–8. évfolyam: 1. Féli Eszter (Komárom), 2. Turi Rozina (Csorna) és Csigó Viola (Kapuvár), 3. Gönczöl Máté (Sopron). Különdíj: Saru Zsombor (Apor, Győr), Rokob Dóra Diána (Apor, Győr). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában