Felhívás

2023.03.30. 18:00

Tavaszi növénycsere-akcióra készül a tatabányai PontMost Egyesület

Zajlik a munka, a palántázás már megkezdődött a Gördülő kosár kertben.

Sz. N.

Hányást, hasmenést, szédülést, fejfájást, bőrkiütéseket és légzési nehézségeket is okozhat a mérgező növények lenyelése

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A kertben feleslegessé vált, a ritkítás, átültetés során kikerülő gumók, hagymák, hajtások kerülhetnek új gazdához. A PontMost Egyesület Tavaszi növénycsere akciója nyomán megújulhatnak a tatabányai tömbházak előkertjei. Akik pedig elajándékozzák a többletet, sorsoláson juthatnak kertészeti eszközökhöz. Az egyesület szakmai partnere a Gördülő kosár kert, ahova április 13-án és 20-án lehet leadni a már nem kellő növényeket.

Már zajlik a palántázás
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Mi minden jó ötletet támogatunk – kezdte Válóczi Ferenc, a vármegyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének alelnöke, aki hozzátette:
– Amikor megkerestek bennünket, remek gondolatnak találtuk, hogy ezt a kezdeményezést elindították a városban. Nagyon sokan már a tömbházak előtt kiskerteket művelnek, ami szintén örvendetes. Egy az, hogy szépítik a környezetüket, a másik pedig az, hogy hasznos időtöltés. Egyébként is abban jobban tud az ember abban gyönyörködni, ami a saját munkája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában