Új táblák, új rend

2023.03.22. 06:30

Tatabányai autósok, szevasztok! Videón mutatjuk, hol csattanhattok, ha nem figyeltek

Közeledik a Bánhida-Sárberek aluljáró átadása. Nemrégiben festették fel az útburkolati jeleket, helyezték ki a közlekedési táblákat, amelyek egyértelműen mutatják: gyökeres megváltozik a Sárberki csomópontban és a Madách Imre utcában is a forgalmi rend. Már most nagy figyelmet és odafigyelést igényel azoknak, akik erre közlekednek. Az eddigi főutakat az aluljáró megnyitásával mellékútként használhatjuk, azaz az új szakasz mindkét rácsatlakozásánál meg kell állnunk a STOP táblák miatt.

Kemma.hu

A Polacsek köz és a Madách utcák kereszteződésében is megváltozott a forgalmi rend Bánhidán

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

Két tatabányai kereszteződésben is megváltozotta forgalmi rend a közelmúltban, ez pedig nagyobb odafigyelést igényel a járművezetőktől a Bánhida-Sárberek öszekötő közelében. Jelenleg még nagyon sok zavart okoz különösen Sárberekben a közlekedés. A Bánhida és Sárberek városrészeket összekötő úton a Köztársaság út felől érkező gépjárműveknek balra, a kanyarodó sávba kell besorolniuk, és úgy kell bekanyarodniuk a sárberki lakótelep felé.  Vannak, akik már az új rend, mások a régi beidegződések alapján vezetek és a kanyarban is nyomják a gázpedált, vagy hirtelen lépnek a fékre. Óvatosan közlekedjenek, és figyeljék a megváltozott közlekedési szabályokat! 

A Köztársaság útja felől érkezők kanyarodó sávot kaptak a Sárberki lakótelep felé. Az onnan érkezők pedig STOP-táblát
A Köztársaság útja felől érkezők kanyarodó sávot kaptak a Sárberki lakótelep felé. Az onnan érkezők pedig STOP-táblát
Fotós: N. Á.  / Forrás: 24 Óra

A sárberki lakótelep felől érkezők STOP-táblát kaptak, így ott kötelező megállni. A vízműből kikanyarodni elsőbbségadás után lehetséges csak. A kerékpárosok a Csónakázó tó felől ne kanyarodjanak közvetlenül a gyűjtőútra, mert rendkívül balesetveszélyes.

Az aluljáró másik végén, Bánhidán, a Madách Imre utcában is felfestették az útburkolati jeleket és kihelyezték a táblákat. Ahogy arról korábban beszámoltunk, noha még nem nyitották meg az aluljáró felé vezető utat, mégis a Polacsek út felől közlekedőknek van elsőbbségük. 

A város közösségi oldalán is közzétette, hogy a Polacsek utcából érkezőknek megszűnt a STOP tábla, ugyanis nekik van elsőbbségük a Madách Imre utcában haladókkal szemben. Ugyanakkor a Madách utcában haladók a kereszteződésbe érve mindkét oldalról STOP táblát kaptak, így ott meg kell állniuk. Fontos, hogy nagyon figyelmesen vezessenek ezeken a szakaszokon! Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a Madách utca Dózsekert felé vezető oldalát keresztezi zebra és kerékpáros átkelő is, amelyeken az otthaladók szintén elsőbbséget élveznek. 

Ottjártunkkor mi magunk is tapasztaltuk, hogy voltak autósok, akik még a régi rutin szerint vágtak be a kanyarba, mások megtorpantak az immár elsőbbséggel bírú úton is, érdemes hát itt is a szokásosnál körültekintőbben közlekedni. Minderről videós összeállítást is készítettünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában